Moje osobní stručná rekapitulace roku 2023.
Ze startu malá nemilosrdná, neúprosná statistika ;-)
...tik tak...


V říjnu jsem po skoro 21 letech (ups) předal pozici CEO Sportega Lukáši Lesovskému.

A mám každý den velkou radost z toho jak pod jeho vedením firma funguje.

Je radost vidět, jak on a celý tým rostou.
Je radost vidět, jak se povedlo firmu provést složitým obdobím.
Je radost vidět novou energii na každém kroku.

Rok 2023 byl pro Sportega asi nejtěžší v historii, ale věřím, že těžké období je za námi a čekají nás mnohem mnohem lepší časy…




V dubnu jsem podstoupil výměnu svého prvního orgánu, který dosloužil 🤷‍♂️😇 - levé kyčle.... a je ze mně konečně RoboMech.
Pro spoustu lidí velký strašák, ale řečí čísel relativně málo komplikovaná operace s vysokou účinnosti, která vede k výraznému zlepšení komfortu života. Reálných omezení je minimum, benefitů velká spousta.

Problémy jsem řešil několik let, ale poslední 2 roky se progresivně stupňovaly. Vše jsem konzultoval s několika ortopedy a fyzioterapeuty. Všichni mi doporučili výměnu podstoupit co nejrychleji. Takže jsem vše naplánoval na konec dubna.

Strašně mile mě překvapil profesionální a zejména lidský přístup na klinice ISCARE, kam jsme dostal doporučení (special big thx to @jj). Moc díky za detailní konzultace ohledně zákroku, operaci a následnou rehabilitaci panu prof. Davidovi Jahodovi a celému jeho týmu. Klinika funguje skvěle, vstřícně, člověk se tam cítí velmi dobře. Podle mě minimálně půlka úspěchu.

3 týdny pooperační péče s rehabilitací utekly jako voda a za 2 měsíce už jsem jel na kole kolem Znojma. V prosinci zpět na lyžích. Zpátky u hokeje. Pořád tomu ne a ne úplně uvěřit. W….o….w!

Nebojte se zeptat na moje osobní zkušenosti. Jak ohledně zákroku, ISCARE, tak přípravy na něj, kterou jsem podstoupil - od cvičení, přes dietu, doplňky stravy po následnou rehabilitaci. Věřím, že to pomohlo k bezproblémovemu průběhu.
(Special thx no.2 to @chochin - za rady a podporu - před i po operaci)


Niky nastoupila na víceleté gymnázium.

Radost po spoustě (subjektivně zbytečného) stresu spojeného s přijímačkami, přípravou na ně a tak vůbec. Následně s nástupem a vším okolo.

Zvládne to? Co když ne? Je vlastně přijatá nebo ne? Neměli jsme radši přijet na praseti?

Stres všude, kam se podíváš...

Niky nakonec všechno zvládla a zvládá nad očekávání dobře ♥️, ale já více a více přemýšlím, k čemu to je celé vlastně dobré.

Jak je celý ten systém rigidní (jak málo se změnilo od doby, co jsem dělal přijímačky já), nespravedlivý a nefér (hlavně vůči dětem z horšího sociálního zázemí), netransparentní (po první vlně přijatých vzniká jakási mlha) a protiklientský (jako by nikdo neměl zájem o studenty - no je jich prostě hodně).

Svět se nám rychle mění pod rukama a v našem vzdělávacím systému člověk vypisuje papírové přihlášky. Místo hledání potenciálu pořád cvičíme opičky. Tváříme se, že přijímačky něco férově porovnají a zjistí. Hodně lidí to vidí, ale změny se dějí strašně pomalu.

Poznámka pod čarou - na naší škole jsme spokojení, což nepíšu ze strachu z vendety na dětech - funguje to tam prostě fajn…..a lidsky 🙂



Radost, pocta i závazek v jednom - stal jsem se členem poradního výboru fondu vzdělání v Nadaci Olgy Havlové.

Jsem součástí rozhodování o stipendiích pro znevýhodněné studenty - zdravotně, sociálně, ekonomicky, ... Spousta příběhů, spousta smutku, ale věřím, že hlavně naděje.

Zatím se rozkoukávám, poslouchám… a věřím, ze budu časem více užitečný.



První rok s reálným využití AI, zejména ChatGPT.
Maily, překlady, korektury, analýzy, brainstormingy, ale i příprava na dovolenou.
Hodně se učím, ale je to extrémně zajímavé.
Letos bych chtěl více využít na práci s daty.

Věřím tomuto trendu. Vsadil bych si, že za pár let si nebudeme schopní představit život bez ní.




Rychlovky⚡️

  • Viděli jsme muzeum Harryho Pottera v Londýně - hezký zážitek, škoda jen, že to není více interaktivní
  • Začal jsem se učit psaní všemi 10 - zatím to spíš vypadá, že skončím s karpalními tunely 🤦
  • Na cestovatelském seznamu odškrtnut New York, New York.
  • Začal jsem zkoumat možnosti stavby padel kurtu a rozvoje padelu obecně. Padel je super a vidím v něm velkou budoucnost.

Top knížky