Poprvé na ISPO

Před šesti lety jsem na veletrhu ISPO poprvé narazil na padel, postavili kurt doprostřed haly a bylo tam pořád plno...
Už na první pohled mě tento sport zaujal svou dynamikou a přístupností (a to je ještě víc v poho než to na první dobrou vypadá).
Padel kombinuje prvky tenisu a squashe a je skvělý pro hráče všech věkových kategorií a úrovní dovedností. Holky, kluky, babičky a dědy, šikuly a ...🙂

Co mi přijde na padelu super

  • rychlý start - není potřeba žádné dlouhé učení, nějak to jde hned
  • čtyřhra
  • jde hrát s rodinou, s partnerkou
  • jde hrát venku
  • je to hodně o taktice a šikovnosti 😉 - pořád je co se učit a rozvíjet se

... a je to jižanský sport, takže pohoda a fakt zábava.


Padel u nás

V České republice je padel stále relativně novým sportem, ale jeho popularita rychle roste. Většina kurtů se nachází v Praze, kde je již dobře etablovaná komunita hráčů. Brno má zatím jen čtyři kurty, ale s rostoucím zájmem očekávám, že se jejich počet bude rychle zvyšovat.

Já chci padel posunout dál

Padel mě fakt chytl!
Věřím, že je v něm potenciál, aby se stal velmi populárním sportem.
Rád bych proto vybudoval (hlavně v Brně) areály s kurty pro padel. Dali jsme dohromady se super partičku @martindošek a @michalkos.
Aktuálně máme 2 areály domluvené, 1 v pokročilé fázi jednání. Celkem bychom mohli udělat v dohledné době (ideálně příští rok) kolem 15 kurtů.
Kurty jsou ale jen začátek - musíme padel více zpropagovat, přivést lidi, co si to zkusí a chytne je to. Vedle toho chceme mít i klub, mládež, trenéry a hlavně fajn zázemí, kde si lidi padel budou užívat, protože o tom to je hlavně ;-)
Zajímá vás padel, chcete se o něm dozvědět nebo se nějak zapojit, víc než rád zajdu na kafe....

Zajímavé odkazy a fotky