Už nějakou dobu jsem přemýšlel, že moje současné kolo mi úplně nevyhovuje, rád bych jezdil do práce, bojím se jezdit po silnici, takže to musím vzít někde lesem.
Jenže přejít z roviny teorie do roviny činů vyžaduje impulz...

....to tak přijede Kosák na starém horáku na zahradu a začne plamenně vyprávět o tom, jak se ty "technologie a geometrie" posunuly, že jsem si řekl, že by na tom něco mohlo být, když jsem si posledního horáka ze slitiny hliníku a olova koupil někdy v roce 1994.

No a když to mám vzdušnou čarou asi 64m k nabušenému skladu s cyklo výbavou, pojal jsem to ... trošku i z pohledu potěšení životem utrápeného starce :)


Kosák měl pravdu, že se to posunulo. Jedna věc je váha, druhá věc je radost z jízdy. Na kolo jsem se těšil, ale nakonec z něho mám ještě větší radost.
Já nikdy nebudu úplně dračit ve sjezdech, protože s fakt bojím + mám trošku výš těžiště :), ale jezdit v terénu mě baví. Nejen, že to jde, ale fakt sranda - občas i pro okolí, když se klátím k zemi...

Rozhodně se necítím na to, abych kolo recenzoval odborně, ale z laického pohledu je úplně skvělé a fakt mi dělá radost. Pohodlný posez, přehazka bez přesmykače 1x12, velká kola,

Jenže u kola to samozřejmě nekončí... takže posílám kousek inspirace, jak si zážitek doladit...


Severský design a funkčnost - už nějakou dobu si užívám při lyžování.

Moc děkuji do Level Sport Konceptu, že si mě vybrali jako test jezdce. Věřím, že vloženou důvěru nezklamu.




U treter mám dlouhodobě jen jednu značku, takže jsem hledal jen model. Moc díky Ludovi Nazarejovi, jak se o mě hezky postaral. Takže i zde mám status továrního jezdce.




V EVOCu mě bohužel do továrního týmu nevzali, ale nemám jim to za zlé. Legenda mezi cyklobatohy pro trail jezdce a značka, kterou jsme hodně moc chtěli mít v nabídce.



I v dobách své největší slávy, kdy jsem na kole seděl prakticky od rána do večera, jsem se úplně necítil v cyklo dresu. Teď už mi tuplem přišlo absurdní se soukat do polyesterového dresu nějaké přední stáje. Ale zase ze standardního trička mi vždycky koukají záda a to nemluvím o praktičnosti.

Proto mě nadchla Maloja, která vypadá to na první dobrou jako tričko, ale střihem to je přizpůsobené kolu. Vypadá to jako bavlna, na omak je to jako bavlna, ale nemá to negativní vlastnosti bavlny.