Už dlouho jsme chtěli si… dětem udělat radost a vyrazit do Disneylandu. Čekali jsme, až trošku vyrostou (Niky 6 1/2 a Jeník 3), aby zvládli cestu a užili si to.

Evropský Disneyland leží kousek od Paříže. Z letiště CDG je to cca půl hodiny autem.

Formát
Na stránkách si můžete koupit kompletní balíček - vstupenky, ubytování, jídlo, transfer. V areálu je fakt hodně různých hotelů. Náš plán byl strávit v parku alespoň 2 dny, což se ale blbě kombinuje, pokud je ještě potřeba vzít v potaz dostupné letenky. Ceny nejsou nejnižší.

Nakonec jsme se rozhodli pro individuální ubytování (2 noci) a půjčení auta.

Vstupenky jsme si koupili online. Cena je stejná, u pokladny proběhne výměna za normální lístky. Takže nákup dopředu asi žádnou výhodu nemá, možná jen klid a něco v ruce.

Plán cesty byl následující

  1. den přílet odpoledne
  2. Disneyland
  3. Disneyland a odlet

Ubytovali jsme se městečku Meaux, cca 15 min od Disneylandu, kde jsme trošku litovali, že jsme si nenechali den navíc na projití a nějaký program tam. Ubytko přes booking s úžasným hodnocením — a taky bylo opravdu úžasné. Spíše připomínalo Airbnb kdysi, příjemná paní, která nám dala spoustu tipů, naprosto bezchybné.

Park otevírá v 10. Na radu paní z ubytka jsme jeli na parkoviště TGV (Gare TGV), které je hned vedle vstupu a je o kousek levnější (cca 18€ oproti oficiálním parkovištím 25€, které jsou navíc dál).

Celý Disneyland leží na obrovské ploše a je rozdělen do 2 části - Disneypark a Studios.

První den jsme s ohledem na počasí vybrali část Studios, která je více krytá. Najdete tu klasické sice klasické atrakce typu točící se pes, ale to nejlepší jsou právě věci zpoza opony. Nestihli jsme všechno, ale co se nám fakt líbilo:

  • Behind the scenes - zpočátku nudná projižďka autobusem se promění v drama v dole
  • 3D Ratatouille - super projižďka po kuchyni, vyplatilo se čekat skoro hodinu
  • Kaskadéři - jsou 2x denně, my měli štěstí - úplně super - určitě neminout
  • Armagedon - výbuch kosmické lodi


Večer se ještě zlepšilo počasí, a tak jsme stihli alegorický průvod a pár atrakcí v Parku.

Každý večer probíhá po 22 světelná show s ohňostroji, na nás už moc pozdě. Příště bychom rádi viděli.

Odjížděli jsme před osmou úplně grogy …

Druhý den jsme si nechali jen na Park.

Oproti Studios jsme zde nenarazili na nic, co by fakt bralo dech, ale je pravda, že jsme některé atrakce vynechali kvůli věku dětí. Park je opravdu rozsáhlý, za ten den jsme stihli tak asi necelou polovinu. Takže důvod se vracet :)

Je to hodně vlačků, kolotočů, lodičky, ... Pohodička až na čekání.


Přestože jsme asi netrefili nejrušnější dny, čekací doby na některé atrakce byly více než hodinu. Můžete si stáhnout appku do mobilu, kde aktuální doby čekání vidíte. Z naší krátké zkušenosti na to není úplně spolehnutí a doby jsou spíše orientační (minimální). Můžou se i skoro zdvojnásobit, což už je fakt otrava.

Druhá varianta, kterou určitě zvážíme, je přednostní vstup (FastPass) na nejnavštěvovanější atrakce. Funguje tak, že si u atrakce určíte čas, kdy přijdete. Pak je fronta výrazně kratší.

Co ale fakt nepotěší, je jídlo. Převažují hamburgery, hot dogy, cola...chutove nic moc. Ještě s dlouhou čekačkou. Toto je fakt slabina, chce si to vzít svačinu...


Fast facts

  • vstupné 560 EUR na 2 dny (2 dospělí a 2 děti)
  • není nutné přijít 2 dny za sebou, je možné proložit výletem, druhý lístek platí týden po prvním vstupu
  • používat appku
  • hodí se fastpass pro některé atrakce
  • 2 dny jsou fakt minimum